Concertgebouw Kamerorkest

Het Concertgebouw Kamerorkest is een Nederlands orkest uit Amsterdam. Het werd opgericht in 1987 en bestaat uit ruim twintig strijkers uit het Koninklijk Concertgebouworkest. Zij worden jaarlijks uitgenodigd door de grootste nationale en internationale podia. Op maandag 12 februari staan de ruim twintig strijkers uit het Koninklijk Concertgebouworkest in het DeLaMar Theater, tijdens Theater for Life.

Concertgebouw-Kamerorkest.-Foto-Ronald-Knapp

Foto: Ronald Knapp

Huwelijk Willem-Alexander en Máxima
Onder leiding van dirigent Ed Spanjaard speelde het Concertgebouw Kamerorkest tijdens de huwelijksdienst van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in de Nieuwe Kerk in Amsterdam op 2 februari 2002. Van de muziek werd een cd uitgebracht, met onder andere het bekende Adios Noniño van Ástor Piazzolla met Carel Kraayenhof op bandoneon.

In duet met Marc de Hond
De afgelopen seizoenen werkte het orkest samen met (inter)nationale solisten zoals Liza Ferschtman, Nicolas Altstaedt, Lavinia Meijer, Dominic Seldis, Vesko Eschkenazy, Amihai Grosz, Emily Beynon, Noa Wildschut en Tjeerd Top. Tijdens Theater On Tour zal Marc de Hond een optreden doen met het bekende orkest.

ANDERE ARTIESTEN DIE ZICH OOK INZETTEN VOOR HET GOEDE DOEL

Pieter Litjens

Lisanne Spaander bij Theater for Life

Lisanne Spaander

Michiel Borstlap - Theater for Life

Michiel Borstlap

Marc de Hond bij Theater for Life

Marc de Hond

Dominic Seldis

Menno de Bree

DJ-ENO-C

Ahmad Joudeh