Marc de Hond

Marc de Hond - Theater For LifeMarc de Hond is een Nederlands tv-presentator, ondernemer, schrijver, theatermaker en voormalig speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. In zijn inspirerende show ‘Scherven brengen geluk’ legt hij uit hoe hij gelukkig is geworden dankzij zijn dwarslaesie. De voorstelling was ruim 60 keer te zien in Nederlandse theaters en trok overal volle zalen.

 

 

Scherven brengen geluk

In zijn theatershow ‘Scherven brengen geluk’ vertelt Marc hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde. Nadat hij in 2013 door Howard Komproe werd ontdekt in Toomler vroeg deze hem voor ‘De LULverhalen’ en oogstte hij hiermee lovende kritieken. ‘Scherven brengen geluk’ is zijn eerste soloprogramma.

Hoe hard mag je lachen om iemand in een rolstoel? Heel hard, vindt Marc de Hond. Bovendien heeft je rollend voortbewegen ook zo zijn voordelen. Je hebt namelijk het perfecte excuus om niet mee te hoeven doen in gênante polonaises, je parkeert je auto overal gratis en hebt altijd de beste plek bij concerten ook al kom je als laatste binnen. Je hoeft nooit te zoeken naar een openingszin (kun je mij even helpen met …?) en vooral denken alle meisjes dat je heel onschuldig bent.

Andere artiesten die zich ook inzetten voor het goede doel

Lisanne Spaander bij Theater for Life

Lisanne Spaander

Pieter Litjens

Concertgebouw Kamerorkest bij Theater for Life

Concertgebouw Kamerorkest

Michiel Borstlap - Theater for Life

Michiel Borstlap

Dominic Seldis

Menno de Bree

DJ ENO-C

Ahmad Joudeh